Nieuws

Sluiting balie Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft juridisch advies aan mensen met een laag inkomen en vermogen. Zij kunnen cliënten echter niet bijstaan in een procedure. Wel kan het Juridisch Loket cliënten doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat in de buurt en informatie geven over de kosten.

Indien geadviseerd wordt om de hulp van een advocaat in te schakelen, kan er door het Juridisch loket een diagnosedocument worden opgesteld. Wanneer bij overlegging van het diagnosedocument de Raad voor Rechtsbijstand de toevoeging verleent, krijgt de cliënt een korting van € 53, – op de eigen bijdrage.

Even binnenlopen bij het Juridisch Loket om een diagnosedocument te halen kan niet meer. De balies van het juridisch loket gaan helaas sluiten. In Middelburg sluit de balie al op 7 april 2015. Het juridisch loket is wel telefonisch bereikbaar op: 0900-8020 (€ 0,25 p/m).  De reden voor het sluiten van de balies  was dat de wachtrijen aan de telefoon en aan de balie opliepen. Hopelijk slaagt het Juridisch Loket er door deze maatregel in om de wachtrij aan de telefoon beperkt te houden, zodat de telefoonkosten eveneens beperkt blijven.

Zie ook: https: www.juridischloket.nl

Claudine Kouijzer

 

« Ga naar archief